Saturday, June 25, 2011

surat buat kekasih.. (bahagian 8)

aslmkm.....saya tahu.....

saya tahu awak.....

bila awak tanya... "awak cinta saya tak?" saya tahu awak was-was dengan cinta saya... saya cuma cakap.. kenapa awak tanya macam tu? padahal awak dah tahu jawapannya....

bila awak tanya...."awak tak keluar ke hari ni?" saya tahu awak nak keluar.. bila saya keluar dengan kawan2 awak pun tak payah nak susah2 kena reply sms sy..

bila awak cakap.. "saya ada keja ni.. busy sikit. nanti kita sms lain ye.." saya tahu awak dah tak ada point nak sms dengan saya.. saya tau saya ni orang yang tak boleh buat awak happy & tak boring..

bila awak cakap.." saya tak ada kredit la awak.. lain kali lah saya call awak" saya tahu awak jimat kredit awak.. padahal masa mula-mula awak nak dapatkan hati saya.. awak sanggup call saya berjam2 walaupon saya tak berapa nak layan awak cakap..

bila awak cakap..."apa yang awak mengarut ni?" saya tahu.. awak tak suka apa yang saya cakap.. padahal apa yang saya semuanya adalah hakikat.. saya cuma tunduk dan diam..

bila awak cakap.. "awak.. saya ada banyak komitmen, study.. family.. jadi awak tolong faham yer..." kenapa baru sekarang awak nak cakap tentang komitmen? dulu masa awal2 awak nak rapat dengan saya.. saya pernah tanya awak samada awak dah betul2 bersedia & yakin dengan keputusan awak untuk ada hubungan dengan saya. awak cakp awak dah minta petunjuk dari Allah.. & awak cakap saya adalah yang terbaik...

bila awak  cakap..."saya tak nak awak terlibat dengan masalah saya" saya risau sangat.. bila saya dah pilih jalan untuk bersama awak.. segala susah senang awak adalah hak saya juga... agaknya awak mesti rimas bila saya cerita masalah saya pada awak.. maafkan saya.. saya tak mampu duduk diam2 bila awak ada masalah..

bila awak cakap.." awak makan ubat & rehat" bila saya ngadu yang saya tak berapa sihat kat awak.. saya tahu yag awak malas nak dengar yang saya tak sihat.. padahal.. saya tak perlukan ubat & rehat.. tapi saya perlukan awak..

bila awak cakap... "saya tak boleh nak cakap dengan awak lama2 sebab kawan saya ada dekat saya" bila saya call awak time saya perlukan awak sangat... saya tahu awak nak masa dengan kawan2 awak... tapi masa untuk saya awak???

awak...bila awak cakap.. rasa cinta & sayang awak pada saya dah hilang... saya terus menangis... sebab saya tak tahu nak cakap apa... saya sedar siapa diri saya..

awak... saya tahu cinta di dunia ni tak akan kekal lama... biarlah saya kekalkan cinta saya dengan Allah.. saya tak akan kecewa.. hati saya pon tak akan hancur... terima kasih awak sebab pernah bahagiakan saya walaupun sekejap.... cuma satu permintaan saya... jangan sakiti hati orang yang sayangkan awak... saya dah maafkan awak.. segala kata2 awak.. saya dah maafkan.. mungkin awak tak berniat atau awak memang nak kata mcam tu..semoga awak bahagia.. assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment