Saturday, April 16, 2011

surat buat kekasih.. (bahagian 5)

assalamualaikum..

awak..saya harap awak sihat sejahtera.. maafkan saya.. saya terpaksa tulis surat ni... saya tulis surat ni, khas untuk awak. saya tulis surat ni, saat semua msg saya awak dah tak balas.. kalau awak balas pun awak akan bagi seribu satu alasan.. saya tulis surat ni saat panggilan telefon saya awak tak angkat.. maafkan saya.. saya tau awak dah tak sudi dengar suara saya apatah lagi dengar saya bercakap sesuatu yang amat penting.. maafkan saya awak.. saya terpaksa buat macam ni.. saya tak tahu macam mana lagi nak beritahu awak tentang perkara ni.. 

mungkin awak fikir, saya cuma buang masa awak. tapi awak tak buang masa saya. awak dah serikan hari2 saya dengan senyuman dan telatah awak. saya bahagia sangat saat tu.. walaupun kita hanya mampu berhubung dari jauh. awak.... awak lupa ke dulu awak janji tak akan buat saya menangis... tapi maafkan saya awak.. dah tak tertanggung rasanya perit di dada saya kerana terlalu rindukan awak.. hurmmmm mana awak?

awak.. awak ingat tak awak pernah janji dengan saya dulu awak akan sentiasa bersama saya susah dan senang.. kalau saya sedang hadapi dugaan, awak nak tanggung sama2 dengan saya.. tapi sekarang ni saya hadapi sorang2 jer.. hurmmmm.. mana awak?

awak... awak ingat tak dulu awak pernah janji awak tak akan jauh daripada saya walaupun jarak antara kita jauh... tapi kenapa sekarang awak biarkan jarak jauhi saya dari awak? puas saya cari awak.. tapi awak makin jauh dari saya.. awak macam pelangi.. makin dikejar.. makin awak jauh.. hurmmmm mana awak?

awak.. awak pernah minta saya berjanji dengan awak jangan tinggalkan awak walau apa pun yang terjadikan.. awak.. saya tak pernah tinggal awak.. saya terima baik buruk awak.. tapi kenapa sekarang awak yang tinggalkan saya? awak hilangkan diri awak macam tu jer.. saya macam mana awak? saya risau sangat awak hilang berminggu-minggu.. saya takut apa2 jadi pada awak.. awak... saya tak sanggup tengok awak cedera atau jadi apa2.. hurmmmmm... awak hilang tanpa ucap apa2 pun pada saya.... hurmmmmm mana awak?

awak...  kalau awak dah tak perlukan saya dalam hidup awak.. awak cakap dengan saya tau.. saya cuma nak awak gembira.. awak,.. saya cuma nak sedikit kebahagiaan jer.. kalau awak tak mampu beri, jangan buat saya sayangi awak.. sebab bila saya dah mula sayangi awak, susah bagi saya untuk padam perasaan tu.. maafkan saya awak.. saya cuma terlalu rindukan awak........


ikhlas
hati saya milik awak


1 comment: