Thursday, July 21, 2011

surat buat kekasih...(terima kasih awak)

aslmkm.. awak...

terima kasih sebab tinggalkan saya... awak dah pelihara saya dari hanyut dari zina dan maksiat.. jauh dari dosa yang tak sepatutnya berlaku..

 terima kasih kerana pelihara saya dari di buai hawa nafsu yang boleh membawa kepada ketelanjuran..

 terima kasih awak.. terima kasih kerana pelihara keselamatan saya..

terima kasih kerana awak nak menjaga maruah saya..

 terima kasih juga kerana tak biarkan fitrah menjadi fitnah.. mencintai seseorang merupakan fitrah setiap insan, tapi ia akan menjadi fitnah jika tidak disalurkan kepada saluran yang betul.

terima kasih sebab awak cepat tersedar... awak cuba sentuh tangan saya... tapi terima kasih sebab tak kasari tangan saya dari dosa menentuh sesuatu yang haram bagi awak..

terima kasih sebab awak tak buat saya rindu awak.. saya tahu awak cuba sedaya upaya awak untuk buat saya benci awak.. barulah awak senang untuk tinggalkan saya..

terima kasih awak,.. awak pernah ubah haluan hidup saya.. awak dah kenalkan saya dengan jalan yang selama ini saya cari..

terima kasih awak sebab awak tak tinggalkan saya sendirian.. awak bekalkan saya dengan sebaris doa...

terima kasih sebab tipu saya.. mungkin awak cakap.. awak tak tipu... tapi awak ajar saya bahawa jangan mudah percaya dengan kata2 lelaki.. awak ajar yang lelaki murah dengan janji2 tapi belum pasti mereka akan tunaikan..

terima kasih awak..saya tak marah awak.. jauh sekali berdendam..saya maafkan semua salah awak.. siapalah saya untuk tidak memaafkan awak.. sedangkan Allah memaafkan hambanya walaupun hambanya melakukan dosa seluas 7 lautan.. Cuma... saya rasa sedih sebab tak sempat nak ajarkan awak macam mana bersikap terus terang dan menjaga hati orang lain.. saya Cuma ajarkan awak supaya memaafkan orang setiap hari sebelum nak tidur.. saya Cuma ajar awak untuk minta maaf.. sebab tu masa awak melangkah pergi awak Cuma cakap minta maaf dan bagi amaran supaya jangan cari awak lagi.. Alhamdulillah saya dah didakap erat oleh nikmat kesabaran Allah, penuh kasih sayang dari rahmad Allah.tangis saya dah kering dalam gemgaman redha.  saya tak nak cakap pape lagi... Cuma nak ucapkan terima kasih banyak2.. 


No comments:

Post a Comment